top of page

Yannick Duelen

FLOWER FARMER FLORIST - CERAMIC ARTIST

Mijn fulltime job als leerkracht wetenschappen op PIKOH te Hasselt bracht mij zeer dicht bij de kunstwereld. Zo werd mijn creatieve zijn aangewakkerd en besloot ik om samen met Thomas in 2021 Duco's Blooms op te starten. Van zaadje tot bloem zelf telen en nadien met je eigen bloemen creaties maken, is een heel uniek gevoel. Je wordt één met je eigen product.

 

Dit unieke gevoel wou ik ook ervaren bij het creëren van eigen objecten. Zo kwam in 2023 Dominique Gelis op mijn pad.  Hier leerde ik de kneepjes van het vak als beginnende keramist en kon me al snel verder ontplooien tot het uitdenken en -draaien van mijn eigen collectie. 

Yannick.png
Thomas.png

Thomas Coninx

FLOWER FARMER - CERAMIC DESIGNER

In mijn job als bemiddelaar binnen de jeugdzorg, kom je vaak pittige dossiers tegen. In je privé op zoek gaan naar een uitlaatklep is dan een heel belangrijk gegeven.

 

Binnen Duco's Blooms houd ik mij bezig met de planning van het bloemenseizoen, de workshops en huwelijken maar ook het uitdenken van de aanplanting van de plukweide. Samen met Yannick steek ik dan de handen uit de mouwen om onze ideeën werkelijkheid te laten worden.

Eind 2023 besloot ik om ook lessen te gaan volgen als beginnende keramist. Zo kon ik mij mee onderdompelen in het hele proces van klei tot object. Samen met mijn Yannick werken we de nieuwe collecties uit en zorg ik dat alle bestelling op de voet worden opgevolgd. 

bottom of page